Om direct met de deur in huis te vallen. Vuurwerk online bestellen en dan thuisgestuurd krijgen is verboden. Maar enkele jaren geleden deden enkele vuurwerkshops dat wel en haalde zelfs het nieuws.

Maar ben je vuurwerkliefhebber en zoek je toevallig een Cobra 6 (wie kent ze niet)? Grote kans dat je op de website van vuurwerkkopen.online gaat uitkomen, deze website staat aardig hoog bij google op dit moment.

Vuurwerkkopen.online oogt erg betrouwbaar. Er zit een chat op de website. Hier een vraag gesteld, krijgt vlot antwoord. Domein is al bijna een jaar actief en online geen slechte berichten te vinden. Aardig betrouwbaar toch?

Als het te mooi lijkt om waar te zijn, dan is het dat vaak ook

Als we verder gaan kijken en je gaat een beetje logisch nadenken (aangezien het ook verboden is om vuurwerk per post te verzenden). Dan klopt het toch niet helemaal. Zo ook destijds een onderzoekje gedaan op marktplaats.

Om te beginnen het aantal reviews per artikel. Dat is wel extreem hoog. Zelfs bol.com heeft niet bij elk artikel zoveel reviews en allemaal zo positief.

Het stukje over ons. Op website vuurwerkkopen.online en vuurwerkbelgie.online zijn wel erg identiek.

Kijk is aan, 2 identieke websites! Alleen de tekst is een klein beetje aangepast en een ander logo. Bij vuurwerkbelgie.online zijn ze alleen de naam vergeten te veranderen, want Loots daar komt de tekst oorspronkelijk vandaan.

Dit aan Loots laten weten dat iemand hun tekst misbruikt.

Reactie van Loots:

Bedankt om dit te melden. Blijkt een gekaapte website en het telefoonnummer dat erop staat is van iemand privé. Die had het ook al gemeld bij de politie.

Goed dat er al melding is gedaan bij de politie.

We gaan een stapje verder. Op de website geven ze diverse betaalmethoden aan, echter na bestellen is alleen per bankoverschrijving betalen mogelijk. Voor vuurwerkkopen.online ontvang je de mail dat het naar: BE17 9677 2191 8321 mag worden overgemaakt. De afzender is vuurwerkbelgie.online (ook dat klopt dus niet).

Verder staat er ook nog een adres op de website. Als je dat bij google maps na gaat kijken is dit aardig op een afgelegen plek waar niemand woont.

Kortom vuurwerkopen.online en vuurwerkbelgie.online zijn gewoon websites om geld binnen te harken en niets leveren. Wel bijzonder dat beide websites al bijna een jaar online zijn en geen enkele klacht via google is te vinden en dat de websites nog niet offline zijn gehaald.

Hieronder te zien dat de website sinds 3-11-2022 en 10-11-2022 is geregistreerd.

Goed even wat actie ondernemen om dit soort praktijken te stoppen.

Hostingpartij (namecheap) gemaild dat het om een nep websites gaat maar helaas daar is weinig actie op ondernomen.

Zoals je zojuist hebt kunnen lezen is er al door iemand een aangifte gedaan bij de politie om dat zijn nummer op de website staat. Wanneer dat is gedaan was niet vermeld. Maar zoals bij de politie zeggen hoe meer aangiftes hoe beter. Dus wil graag de nep websites melden.

Dan loop ik eigenlijk tegen een probleem aan. Om het te melden / aangifte te kunnen doen moet je dus iets kopen en niet geleverd krijgen (best gek eigenlijk want je gaat iets kopen wat niet mag en als je de website nakijkt klopt die voor geen kanten). Dus zoals je kon lezen een bestelling gedaan en 5 dagen gewacht (pas dan mag je aangifte doen). Uiteraard word er niets geleverd.

Om het spelletje een beetje mee te spelen contact gehad met de verkoper (via de chat), Het antwoord problemen met de tracking / vervoerder. Goh! Verrassend en wat een toeval, je kent de smoesjes wel bij diverse Radar uitzendingen.

Ik vind het eigenlijk best bizar dat je geen aangifte kan doen van nep websites/verkopers zonder iets te bestellen. Tenminste ik kreeg in elk geval dat formulier of info niet gevonden om aangifte te doen zonder iets te kopen. Keer op keer was het resultaat dat er een betaling / koop gesloten nodig was en ook nog 5 dagen wachten voor je aangifte kan doen.

Goed de aangifte is gedaan. Hopelijk haalt de politie snel de betreffende websites uit de lucht.

Update 31-10-2023 – Reactie op de aangifte. Helaas niet positief.

Aangifte is niet in behandeling.

Geachte heer ***,U hebt op 26-10-2023 aangifte gedaan bij de politie. Het nummer van deze aangifte is ***. Wij hebben uw aangifte bekeken en komen tot de conclusie dat we u beter kunnen helpen als u toch aangifte op het politiebureau komt doen. Samen met u kunnen we de aangifte zo compleet mogelijk maken en wordt de kans groter dat we de dader(s) vinden.Belt u het algemene nummer van de politie (0900-8844) om een afspraak te maken voor het doen van aangifte op een politiebureau bij u in de buurt.

Geen idee wat ik daar beter / meer kan vertellen dan wat ik in de digitale aangifte heb kunnen doen inclusief screenshots. Nu snap ik wel dat de website al bijna meer dan een jaar in de lucht is.

Robby

Door Robby

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *