Om af en toe van buiten af mijn pc over te nemen en wat familie/vrienden te helpen die ergens niet aan uit komen maakte ik al een zeer lange tijd gebruik van Teamviewer, uiteraard voor privé en niet commercieel gebruik dan is het gratis. Echter de laatste tijd is Teamviewer een drama, ik word regelmatig herkent als commercieel gebruiker, dan moet ik helaas gaan betalen, de per maand prijs is fors en ik gebruik hem privé niet commercieel dus Teamviewer ziet het fout. Je dient dan weer een verzoekje in te dienen dat echt niet zo is dan halen ze blokkade eraf.

Sinds kort mijn pc opnieuw geïnstalleerd en nu kan ik zelfs mijn account bij Teamviewer niet meer in. Als je namelijk inlogt voor de eerste keer moet je je apparaat vertrouwen dat jij het bent. Super veilig dat wel.

De melding

Om voortdurende beveiliging van uw account te garanderen moet u eerst bevestigen dat deze browser een vertrouwd apparaat is. We hebben u een bevestigingse-mail verstuurd met een koppeling voor apparaatauthenticatie. Als u deze verificatie-e-mail niet binnen een redelijke termijn ontvangt, controleert u dan uw map met ongewenste berichten. Lees meer informatie over trusted devices

Nu komt die mail helaas niet aan. Uiteraard ik heb de spam gecheckt, maar de hele mail komt totaal niet aan, het lijkt erop dat die vanuit Teamviewer niet word verzonden. Uiteraard even gaan googelen als het misschien een storing is. Nee helaas, er zijn meer mensen die er last van hebben (het probleem is er zelfs al jaren), zie hier en hier. Kortom ik kom mijn account niet in en kan dus niet meer bij de computers die ik opstand wil bedienen, daarbij Teamviewer doet dus ook weinig aan dit probleem.

Dan sturen we maar een mailtje naar support. Dat kan dus ook al niet, want je dient dus ingelogd te zijn om een support ticket in te sturen (super handig en dus totaal niet over nagedacht). Dan bellen we maar is met Teamviewer. Helaas die helpen alleen betaalde klanten. Ik kan niet eens betaalde klant worden, want als ik niet kan inloggen kan ik geen abonnement afsluiten.

Bij normaal gebruik had Teamviewer nog wat meer nadelen

  • Als je een gratis sessie had gedaan had je een irritante (reclame) pop-up dat het een gratis sessie was.
  • Had jij versie x, de persoon die ondersteuning nodig heeft versie y helaas dat kan niet. Dient de ander weer te updaten of ik dien te downgraden.

Tijd om iets anders te gaan zoeken, Teamviewer heeft zijn beste tijd gehad voor mij.

Anydesk ook een hele bekende. Helaas werkt het niet zo lekker als Teamviewer en is het niet gratis. Dat word hem ook niet.

Logmein ken ik ook, helaas ook betaald dus valt ook af. Voor zakelijke omgeving / gebruik werkt dit echt super.

Tegenwoordig zit er in Windows 10 ook Quick Assist (gratis), dat werkt prima maar als je buiten de deur bent kan ik die code niet geven om die computer over te nemen en dient ook verplicht een Microsoft account te hebben anders kun je geen support code uitdelen. Verder zoeken…

Plots zag ik DWService, nog nooit eerder van gehoord. Eerste indruk: dat ziet er simpel uit, eigenlijk precies wat ik nodig had en nog gratis ook, als je wilt staat doneren vrij om te doen. Even gaan testen en tot de conclusie gekomen dat het een prima vervanger is voor Teamviewer! Bij deze vaarwel Teamviewer, Welkom DWService.

Geen meldingen dat je commercieel gebruikt en geen irritant pop-ups, bedankt voor het gebruik. Heerlijk!

DWService heeft ook als voordeel dat je het in de webbrowser kunt gebruiken. Mocht je dan een computer overnemen dus waar je ook bent je hebt dan als remote ondersteuner het programma zelf niet nodig. Dat versies niet met elkaar overeen komen is dus nu ook verleden tijd.

Hieronder een aantal screenshots van DWService.

DWService is gratis en je hebt geen last van irritante reclame zoals bij Teamviewer. Maar je hebt de mogelijkheid om DWService te sponsoren voor nieuwe ontwikkelingen en het onderhouden van de servers. Dit kan door middel van een abonnement af te nemen, keuze uit maand of jaar en kan al vanaf 2 euro per maand of 20 euro per jaar, best een schappelijke instapprijs om te sponsoren (bij Teamviewer betaal je per maand al meer dan bij DWService voor een heel jaar 😆 ). Als dank daarvoor word je vermeld op de abonnement pagina en hoe meer je betaald hoe duidelijker dat kenbaar word gemaakt van een simpele tekst tot grote logo’s, wat je wanneer krijgt is bij elk abonnement aangegeven. Aangezien de dienst prima bevalt een donatie gedaan.

Wil je meer zien en weten? Bezoek de website van DWService.

Door Robby

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *